Вчені з Університету Північної Кароліни виявили, що дієта з великою кількістю жирної “швидкої їжі” може впливати на роботу мозку. Вони встановили, що така їжа активує певний тип клітин у гіпокампі, які відповідають за пам’ять. Це стається через знижену здатність мозку засвоювати глюкозу. Після всього лише кількох днів споживання такої дієти пам’ять може почати працювати гірше. Однак відновлення рівня глюкози у мозку може покращити ситуацію. Інші методи, які можуть допомогти, це періодичне голодування після споживання жирної їжі, яке знижує активність відповідних клітин і покращує мозкові функції. Ці результати підкреслюють важливість здорового харчування для пам’яті і можуть виявитися корисними для боротьби з деменцією та хворобою Альцгеймера, пов’язаними з ожирінням та порушеннями обміну речовин.
Фастфуд може зіпсувати пам’ять всього за чотири дні – дослідження

Залишити відповідь