Японські компанії Mitsubishi Heavy Industries та DASSAI спільно запускають проєкт DASSAI MOON Project, який передбачає відправку установки для ферментації саке на Міжнародну космічну станцію. Мета експерименту – вивчити можливість варіння саке в умовах зменшеної гравітації, як на Місяці. Установка з резервуаром для ферментації та центрифугою буде встановлена у модулі Kibō МКС. Протягом двох тижнів відбудеться процес бродіння, після чого зразок рисової маси повернуть на Землю для виготовлення саке. Цей напій планують продати за $720 тисяч, а кошти направлять на розвиток космічних програм. У майбутньому подібні експерименти можуть допомогти виробництву продуктів на Місяці для майбутніх космічних місій.
Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі

Залишити відповідь